Ga naar de inhoud

Chaos in Split

Beste lezer daar ben ik weer! Weer een maand vol dyslectisch leesgenot keer op keer… om jullie meteen met de neus in de boter te laten vallen zullen we maar eens beginnen met de afgelopen maand. We zijn begonnen met Dichtgetikt bij Vidar met daarna een mooie after waar zelfs de Kierewiet niet uitgesloten werd. Het viel ons allemaal zo zwaar dat we dit jaar de tennisrackets toch maar links hebben laten liggen. Weekje later bijgekomen van een lange nacht was het weer tijd voor het Slot feest. Een mooie borrel gehad met Perplex en Arno Slot kon natuurlijk niet ontbreken. De woensdag erna hebben we toch ongelofelijk genoten van de eerste editie van Vakwerk, we (lees Wessel) kunnen al niet wachten op de volgende editie. Na een bewogen eerste helft van de maand was er even tijd om bij te komen voor de Bibikantie! Dit jaar zijn we afgereisd met 9 Bibinezen richting Split. Eenmaal geland hebben huur auto’s opgehaald en file gereden. Eenmaal bij het appartement aangekomen bleken we alweer een koffer vergeten te zijn… 3,5 uur verder uiteindelijk met koffer en al bij het appartement om dan eindelijk het culturele uitstapje (lees zuipfestijn) te laten beginnen! De nodige alcoholische versnaperingen waren dan alweer genuttigd voordat we de bus naar Split pakten om dan echt van de kaart te gaan. Bibi en bussen blijft een terugkomend probleem te zijn. Een doodsbedreiging verder was het tijd om de rij van de club te trotseren en de kop eraf te knallen wat toch akelig goed gelukt is al zeg ik het zelf. De dag erna was het voor Joep behoorlijk bijkomen, net een prinsesje in bed met zijn slaap masker! De overige Bibinezen zaten in de tussentijd al heerlijk te genieten van het strand (dat gelukkig op steenworp afstand van het appartement lag!) een plekke waar we niet veel van zijn af gekomen. In de tussentijd zijn Jan, Jochem en Jip begonnen met de trainingen voor de Centurion wedstrijdtafel van volgend jaar, dus zie hun inschrijvingen maar al tegenmoet! Daarnaast zijn er een paar gaan toeren en heeft Joop alweer spijt gehad van zijn keuzes op de eerste dag. Uiteindelijk na het brak voelen was het tijd voor het avondmaal. Een onvergetelijke pasta rood… Zo onvergetelijk dat die aan het einde van de week meer haar had gegroeid dan Joep aan baardgroei heeft. Enfin, weer tijd voor de bus. Lekker vroeg in de file… een bijna politie ervaring rijker dan toch maar weer heelhuids aangekomen door wat hulp van onze mede passagiers. Na wat flashbacks naar Summer in the city door wat heerlijke (lees sterke) buckets achter over te werken was het tijd voor onze eerste ervaring met Bakfiets. Een plek waar we veel te vinden waren in de week. Door de uitermate goed bodem van pasta rood en buckets is het weer een avondje heerlijk geëscaleerd. In de tussentijd zijn er nog wat bedden en ramen gesloopt voor we de bus terug hadden met wie er nog allemaal overeind stond. Dan was het toch maar eens hoog tijd om Split met daglicht te gaan verkennen. In het licht kom je er dan ook achter dat Joep een alcohol allergie heeft voor bepaalde drank (nog altijd een raadsel welke drank precies) waardoor die arme jongen helemaal rood begon weg te trekken. Maar zoals die zelf meermaals heeft vermeld, mij krijgen ze niet! Eenmaal bijgekomen van het eten was het tijd voor de kroegentocht. We hebben genoten van het uitzicht in de Ierse pub, kennis gemaakt met the King of the castle van Split, de Franse cultuur beproeft en team Centurion heeft behoorlijk afgezien. Een momentje van gelukkig hebben we de foto’s nog, hé Jan. De ene helft had het snel voor gezien gehouden maar een enkeling was wederom niet weg te slaan uit de Bakfiets of druk bezig met het snuiven van de Franse cultuur. De zonsopgang was dan toch mooi om de lichtingsband te verbeteren. Na een behoorlijke kater vonden we het dan toch maar een dagje om even rustig aan te doen. De salade van het locale restaurant deed dan toch weer even goed! Na een avondje gezellig lullen op de pier en het uitzicht op een aanhouding op de straat was het tijd om onze Mick de volgende dag uit te gaan zwaaien. Vervolgens hebben we toch nog een beetje ons best gedaan om te gaan koekeloeren bij de Krka watervallen, hebben we tenminste iets van het land gezien hé. Lekker met de bus na beneden zodat we de wandeling met 32 graden konden overslaan. Door de jaren heen van Tour Kezour zou je verwachten dat we geen achterblijvers in een bus zouden hebben maar niets is minder waar. Tom was toch wel toe aan een koffie en miste daardoor de bus, knap al vraag je het mij. De een kon kater iets beter verdragen dan de ander bij de watervallen. Zo had Jochem het duidelijk niet naar zijn zin, vreemd voor zo’n natuur liefhebber… weer een gevalletje van we hebben de foto’s nog. Wederom was het tijd voor een avondje ordinair hard zuipen wat wederom tot de late uurtjes is gelukt in Club Central. Een ware aanrader als je van plan bent om naar Split te gaan. Met iets te weinig slaap tussen de oren was het dan tijd voor de party boot. Waar Ed binnen 5 minuten kwam vertellen dat het zijn taak is om je zo zat te voeren gedurende de bootrit. Nou Ed was behoorlijk goed in zijn werk, wat heerlijke buckets door een trechter verder was het hem behoorlijk gelukt. Uiteindelijk een dagje genoten van een prachtig uitzicht waar Joep zijn liefde van het leven heeft gevonden. Dus hopelijk gaat hij snel emigreren maar Ierland dan heb ik tenminste mijn rust wedergevonden. Opa Joop was weer helemaal het mannetje en dat heeft die ook laten blijken. Om met deze oude illustere pilsbaas samen te zuipen was dan toch wel een hele opgave voor mij. Denk dat het toch al enige tijd terug is geweest voor mij dat ik deze hoeveelheden alcohol naar binnen heb gewerkt. De porties die ze in Kroatië kennen helpt dan toch ook wel mee. Ze gebruiken hier de porties andersom als je voor een wodka Redbull vraagt krijg je dat ook daadwerkelijk waar je in Nederland een Redbull met wodka krijgt. Split is dus een echte aanrader om naar toe te gaan op zuipvakantie. Enfin weer tijd voor de orde van de dag. De laatste dag hebben we nog samen genoten van een heerlijk laatste avondmaal waar het voor Joop bijna werkelijkheid werd na het trotseren van een heerlijke Jäger. Na wat opruimwerkzaamheden en de wereldreis om €3 statiegeld weg te brengen is het tijd voor de terugreis die vertraagd is. Door de vertraging heb ik dan toch wel weer fijn tijd gekregen om onze ervaringen uit te typen. Maar dit was hem dan alweer voor deze maand. Hopelijk haalt ons vliegtuig het regenachtige Nederland zodat jullie volgende maand weer kunnen genieten van onze aankomende avonturen. 

Kezour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.