Ga naar de inhoud

VIe Lustrumreceptie

  • door

Het is alweer 30 jaar geleden dat het dispuut Veni Vidi Bibi is opgericht. Dit hebben wij op zaterdag 9 november gevierd bij Plato. Voor dit feest moet er natuurlijk wel iets bijzonders geregeld worden. We kwamen op het briljante idee om een zwembad te bouwen binnen Plato. Dat kan namelijk niet foutgaan. Nadat we de goedkeuring hadden gekregen van Plato, zijn er schetsen gemaakt hoe het er uit moest komen te zien, en zijn we die zaterdag om 11 uur begonnen met het bouwen. Het hele zwembad werd gebouwd met kratjes van Bavaria. Verder zou een zwembad alleen nog wel een beetje saai zijn. Daarom hebben we besloten om het te baseren op het programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, waarbij je dus van een schans gaat, richting een bel waarna je terecht zou komen in het zwembad. Toepasselijk hebben wij het thema van de avond genoemd: Ter land, ter zee en aan de VVP.

Voordat het feest kon beginnen, hebben wij als leden van Veni Vidi Bibi nog gedineerd met onze ouders. En hoewel onze kookkunsten meestal belabberd zijn, hebben we het toch voor elkaar gekregen om voor onze ouders een maaltijd te maken die je zowaar ook binnen wilt houden.

Nadat we uitgegeten waren was het dan echt tijd voor de receptie. Hierbij ging ieder dispuut met de Bibifiets van de schans richting de bel. Verrassend genoeg bleef het zwembad tot het laatste dispuut nog staan. Nadat alle disputen geweest waren, was het tijd om het volume van de muziek harder te zetten en er een echt feest van te maken. Het was nog steeds wachten op het moment dat het zwembad kapot ging, maar daar hoefden wij niet meer lang op te wachten, want al gauw vonden een paar oudleden een manier om het zwembad om te gooien. Het leverde wat natte sokken op, maar het feest bleef vrolijk doorgaan. Ondertussen lag de vloer onder een laagje water, met in het midden nog een flink aantal kratjes Bavaria. Uiteindelijk kwam het moment voor onze special act. Dit was niemand minder dan Zanger Benny Bakker.

Het was een geslaagde receptie, nu alleen weer vijf jaar wachten op het volgende lustrum.

Kezour

PS: Ik vond het volgende lustrum toch beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.