Ga naar de inhoud

Tour Kezour 2018

Het was 3 mei 2018, menig Platoon wordt wakker met een stralende glimlach: Het is weer zo ver! De leukste dag van het jaar is aangebroken: de Tour Kezour! Met een hoop geld in hun zakken en hun kaartje, die ze met moeite hebben gekocht aangezien deze editie in 47(!) seconden was uitverkocht, stormen 180 Platonen onze mooie sociëteit binnen, waar ze dat geld gelijk inwisselen voor prachtige rode- en blauwe munten.

De 2 gigantische partybussen rijden Tilburg binnen, en Plato trilt van spanning. Heb ik echt genoeg aan 50€ aan munten? Kom ik thuis vannacht of eindig ik knock-out in de bosjes ergens in België? Na een heerlijke Schrobbelèr, welk drankje toch samen met Japies en natuurlijk koud pils, Bibi,s favoriet is, stappen we de bus in. We zijn vertrokken naar halte nummer 1: Turnhout. Onder het genot van het stemgeluid van Wouter, wordt er een hilarische muziekquiz gedaan waarbij de grootste prijzen te winnen zijn. Win jij dat weekend voor twee? Of win je een dagje spa voor jou en je vriend(in)?

We komen aan in Turnhout, bij café “Het Dep ôt”, waar Bibi al snel de draaitafels en de bar overneemt, om de Platonen van goede muziek en koud bier en shotjes te voorzien. Na deze comfortabele plaspauze van ruim een uur, gaat het dan nu echt beginnen. Tijd om ons naar halte 2 te begeven, we gaan naar Studentenstad Leuven. De eerste Platonen beginnen nu al te beseffen dat het niet slim was om in anderhalf uur tijd al 5 halve liters weg te werken, waar anderen nu hun energiebron hebben gevonden, en de banken en stoelen worden voor alles gebruikt behalve zitten. De bus schudt op en neer en alle hitjes worden luidkeels meegezongen.

In Leuven aangekomen vliegt traditioneel iedereen een andere kant op. Ga je feesten in een van de vele kroegen die Leuven rijk is, of ga je nu al schranzen in de kebabtent of McDonalds?

Na een lange zoektocht naar alle verloren Platonen die her en der met döner in hun hand bier staan weg te werken, gaan we naar de laatste maar daarbij ook de tofste halte van de nacht. Tijd om Hasselt te laten zien dat de Tour Kezour niet te stoppen is.

Deze gigantische club met de grootste lichtshows, goed Dj,s, goedkoop bier en een heel apart systeem om drank te bestellen, laat zien waarom dit de beste eindstop voor de Tour Kezour is, mocht je nog niet stuk gaan van al het bier dan is dit de plek om alles te geven. Op de terugweg komt naar voren wie de echte strijders zijn. Die staan namelijk om half 5 ,s nachts nog steeds te zingen springen en hakken alsof het hun laatste feest ooit is.

Teruggekomen in Tilburg blijkt de score zeer goed: We zijn dit jaar niemand kwijtgeraakt onderweg. Voornamelijk een grote opluchting voor onze Ballie (Nick), die dit jaar verstandig genoeg was om niet bij de Wc’s te checken of we mensen zouden vergeten.

Wat was de Tour Kezour 2018 een supervet feest, maar over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: Ik vond de volgende Tour Kezour toch beter.

Kezour, Bibi namens Bibi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.